open-navfaktor-logo
search
Protiv integracija
Potpredsjednik OO SDP-a Novi Grad: NATO ne donosi mir i stabilnost već teror i zločin
Principi za formiranje vlasti u BiH, odnosno treći princip koji se odnosi na NATO, je, vjeruje Hajdarpašić, "lažni sukob" koji ima za cilj prikriti druge odredbe potpisanog sporazuma
26.08.2019. u 10:59
get url
text
Esmir Hajdarpašić
Esmir Hajdarpašić

Za SDP odustajanje od daljeg puta ka članstvu u NATO-u predstavlja izdaju BiH. Odgovornost za "izdaju" su po potpisivanju Principa za formiranje vlasti u BiH fakturisali svojim političkim oponentima, da bi, nakon što se ispostavilo da ti Principi ne znače odustajanje od NATO integracija, već upravo suprotno, iste te oponente optužili za nesposobnost jer vlast još uvijek nije formirana.

U međuvremenu niti u samom SDP-u očigledno ne postoji konsenzus oko NATO puta. Službenici Ambasade Rusije u BiH koji svoje vrijeme provode družeći se sa pojedinim istaknutim zvaničnicima SDP-a su očigledno uspjeli "otvoriti oči" i ostalim članovima te stranke.

Tako, primjera radi, za potpredsjednika Općinskog odbora SDP-a Novi Grad Esmira Hajdarpašića članstvo u NATO-u donosi "teror i zločin".

- Smrt hrvatskih vojnika u Afganistanu krvavo oslikava šta donosi članstvo u NATO: umiranje u stranim zemljama zarad tuđih (zapadnih imperijalističkih) interesa. Članstvo u NATO ne donosi mir i stabilnost već donosi teror i zločin, samo negdje drugo, gdje mi to ne vidimo svojim očima (Osim ukoliko nismo pripadnik "mirovne" misije). Također, vrlo jasno pokazuje zašto treba biti protiv članstva u NATO savezu. Ako već saučesništvo u ubijanju nedužnih po svijetu nije dovoljno dobar razlog za biti protiv – napisao je Hajdarpašić.

Principi za formiranje vlasti u BiH, odnosno treći princip koji se odnosi na NATO, je, vjeruje Hajdarpašić, "lažni sukob" koji ima za cilj prikriti druge odredbe potpisanog sporazuma.

Osim što je potpredsjednik Općinskog odbora SDP-a Novi Grad, Hajdarpašić je član Skupštine KJKP Sarajevogas. Na tu ga je poziciju 10. maja 2019. godine imenovala Vlada Kantona Sarajevo, a odluku o njegovom imenovanju potpisuje premijer Edin Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.