open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Potpredsjednik HS-a BiH Barišić: Jao, hrvatski jade, Jerkoviću, šta izgovori i živ ostade
Čitajući intervju Josipa Jerkovića, svaki normalan čovjek poznavatelj prilika u Bosni i Hercegovini, ne može, a da se ne upita o uračunljivosti autora teksta, saopćio je potpredsjednik Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine Jozo Barišić.
04.02.2022. u 09:47
get url
text

VEZANI TEKST - Potpredsjednik RS-a Jerković po zadatku "pere" Čovića: Hrvatima u RS-u lakše nego u FBiH!?

Jerković je, podsjetimo, u intervjuu za Glas Srpske, pravdajući skandalozan nastup lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića u Narodnoj skupštini RS-a, između ostalog rekao i da je "Hrvatima u RS-u lakše nego u FBiH".

- Jao, hrvatski jade, Jerkoviću, šta izgovori i živ ostade. Izrečene gluposti se ne mogu čak podvesti pod laž. Šta reći za čovjeka koji opravdava diskriminaciju vlastitog naroda, a tako i ljudskog roda. Diči se brojem od 30.000 Hrvata u RS-u, kao vidite koliko ih je ostalo, iako statistika katoličke Crkve, kaže niti 10.000 živućih Hrvata. Možda je zbrojio i izbjegle Hrvate koji žive sa njim u Slavonskom Brodu i diljem Slavonije, pa kao eto nas, tu smo blizu, uskočiti u broj, po potrebi - rekao je Barišić i dodao:

- Zapitati se, šta taj, znanjem skroman čovjek, želi postići glorificirajući broj Hrvata u entitetu RS. Narodu ne može slagati, narod zna brojke, ali nije loše malo dodvoriti se svojim poslodavcima. Ponekad se isplati. Govori o nekakvim predstavnicima Hrvata, računajući naravno i sebe, koje niko ne vidi niti čuje. Čuju sami sebe kada mjesečno prime plaću od poslodavca za koga rade sa obavezom da šute, nešto poput radnika u čistoći, a Hrvati su se već naučili snalaziti i bez njih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.