open-navfaktor-logo
search
Sedam, osam imena
Potpredsjednik FSBiH saopćio listu kandidata za novog selektora Zmajeva
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine ni danas nije dobila selektora.
28.12.2020. u 16:33
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Zmajevi ni danas nisu dobili selektora, zakazana nova sjednica Izvršnog odbora

Na sjednici Izvršnog odbora koja je održana na Ilidži raspravljalo se o nasljedniku Duška Bajevića, ali se nije glasalo.

Zaključeno je da će nova sjednica IO biti održana 4. januara, a da će do tada Komisija za izbor selektora (Elvedin Begić, Milorad Sofrenić, Ivan Bes, Irfan Durić i Vico Zeljković) listu kandidata svesti na jedno ime o kojem će se izjašnjavati IO.

Potvrdio je to i Sofrenić, potpredsjednik FSBiH, nakon današnjeg sastanka, te otkrio listu kandidata za novog selekora.

- U opticaju je više kandidata. Od Jakirevića, Barbareza, Peteva... Bili su razgovori i s Husrefom Musemićem i Amarom Osimom. Ima 7, 8 kandidata s kojima su obavljeni razgovori - kazao je Sofrenić, koji je nakon sastanka izašao pred novinare, dodavši:

- Sve ćemo na miru iščitati. Uglavnom, zaključak je da će 4. januara biti konačna odluka. Ne bi trebalo da bude odugovlačenja i čekanja. S kim se moglo i trebalo razgovarati, razgovaralo se. Bilo je raznih prijedloga, ali neki nisu bili zainteresovani za ovo mjesto. Ne bih ni pominjao njihova imena.

Otkrio je kako je FSBiH želio i neko poznatije ime, ali...

- Bilo je pokušaja i razgovara sa dosta eminentnijih trenera i stručnjaka, ali nismo tako interesantna destinacija za selektorski posao. Ne bih te ljude nabrajao, ali zahvalili su se na pozivu i kazali da nisu zainteresovani da rade u reprezentaciji BiH. Onda smo sveli na ono što je realno. Finansijski razlog je vjerovatno bio presudan. Selektor je svugdje dobro plaćen osim na prostoru bivše Jugoslavije, osim možda Hrvatske. Nemamo veću mogućnost od one što su imali prethodni selektori, a to je mjesečna plaća od 15.000, 20.000 eura - rekao je Sofrenić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.