open-navfaktor-logo
search
Seli u Austriju
Potpisao: Tomislav Tomić u Bundesligi, sarađivat će sa Felixom Magathom
Tomislav Tomić, nekadašnji prvotimac Željezničara i Zrinjskog, kojem je ovog ljeta istekao ugovor sa ljubljanskom Olimpijom ima novi kub.
05.08.2020. u 18:33
get url
text

VEZANI TEKST - Menalo i Tomić napustili Olimpiju

Sjajni veznjak karijeru će nastaviti u austrijskoj Bundesligi, gdje će nositi dres Admire Wacker.

- Potpisao sam na tri godine i prezadovoljan sam uvjetima - rekao je Tomić za Faktor, dodavši:

- Trener je Zvonimir Soldo, a sportski direktor Felix Magath - dodao je Tomić.  

Admira se ove godine borila za opstanak i na kraju je osigurala nastup u austrijskoj eliti i u predstojećoj sezoni.

- Dolaskom Magatha i Solde žele napraviti ekipu koja će se umiješati u borbu za vrh tabele. U klub je stigao bogati sponzor i vjerujem ćemo biti pravi - kazao je Tomić. 

Fudbaler koji je svojom kvalitetom i borbenošću osvajao simpatije navijača gdje god je bio imao je još mnogo ponuda nakon što mu je istekao ugovor sa Olimpijom, u kojoj je proveo protekle tri godine. Pominjao se i interes klubova iz Premijer lige BiH, ali je na kraju odabrao austrijsku Bundesligu.

- Ostao sam u "srcu" Evrope. Liga je kvalitetna, jača je nego slovenska, a blizu sam kuće i porodice. Imao sam ponude iz Izraela, Poljske i Turske, sve sam izvagao i odbrao Austriju - naglasio je Tomić, dodavši kako je bilo nerealno očekivati da se vrati u PLBiH, te da će se dobrim igrama pokušati nametnuti i selektoru Dušku Bajeviću, s obzirom na to da igra na poziciji u veznom redu gdje je naš tim deficitaran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.