open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Potpisan ugovor za rekonstrukciju Humske ulice
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktorica firme Tuzlić d.o.o. Breza Amna Kebić potpisali su ugovor za rekonstrukciju ulice Humska.
03.09.2020. u 15:13
get url
text

Načelnik Koldžo naglasio je da se ovaj projekat finansira sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo. Rekonstruisat će se oko 1.500 metara Humske, a ugovorena vrijednost radova iznosi oko 451.145 maraka, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

- Radovi se izvode na postojećoj kolovozne konstrukcije frezanjem postojećeg završnog asfaltnog sloj. Na mjestima većih oštećenja projektnom dokumentacijom predviđena je kompletna rekonstrukcija tamponskog i asfaltnih slojeva uz nivelaciju i sanaciju šahtova vodovodne i kanalizacione mreže, kao i drugih instalacija - kazao je načelnik i najavio je da će uskoro biti potpisani ugovori za rekonstrukciju kolovoza u ulicama Trebevićka, Novopazarska, Posavska i Fra Matije Divkovića. 

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač najavio i sanaciju ulice Drinske na spoju sa Humskom.

Amna Kebić kazala je da će se tokom izvođenja radova u Humskoj ulici nastojati naći najbolje rješenje za regulisanje saobraćaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.