open-navfaktor-logo
search
Općina Novo Sarajevo
Potpisan Ugovor za izvođenje radova na tekućem održavanju cesta vrijedan 246.000 KM
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme Sarajevoputevi d.d. Sarajevo Nataša Fazlić potpisali su Ugovor za izvođenje radova na tekućem održavanju cesta na području Općine Novo Sarajevo.
17.06.2020. u 14:25
get url
text

Ovim ugovorom planiran je nastavak radova na prostoru MZ Pofalići I i Pofalići II koji su započeti kroz prošli ugovor. Osim sanacije udarnih rupa i manjih oštećenja na prostoru čitave općine, neki od planiranih radova obuhvaćenih ugovorom su: u MZ Grbavica II – Kemala Kapetanovića od br. 1 do br. 9 – ulaz u naselje, MZ Grbavica I – iza zgrade 26-28-30 i između garaža od Zagrebačke 24, MZ Čengić Vila I – Sanacija dijela kolovoza – ispred objekata Džemala Bijedića 72-74, zatim u MZ Čengić Vila II – Sanacija dijela kolovoza – ulaz u naselje Džemala Bijedića, MZ Kvadrant – ulaz u naselje u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića, MZ Vraca – Sanacija oštećenja i nivelacija šahtova u ulici Šanac, kao i u MZ Željeznička – Sanacija prilaza u ulici Zmaja od Bosne između brojeva 62-64.

Vrijednost Ugovora je oko 246.000 KM Prethodnim ugovorom o tekućem održavanju cesta, završeni su radovi na sanaciji dijela ulica: Gornji Velešići od br. 49 do br. 64, zatim Velešići od br. 48 do br. 74, Velešići od br. 31 do br. 35, Mustafe Behmena, Reisa Fehima Spahe čikma i Skopljanska.

Izvršena je sanacija parking prostora u ulici Envera Šehovića, kao i sanacija dijela ulice i parking prostora u ulici Igmanska od br. 1 do br. 9. Nakon rekonstrukcije kanalizacione mreže asfaltiran je dio ulice Drinska, a počeli su radovi na sanaciji ulica u MZ Pofalići I. Za izvođenje navedenih radova, u skladu sa Ugovorom o tekućem održavanju cesta po prioritetima mjesnih zajednica, iz općinskog budžeta izdvojeno je oko 220.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.