open-navfaktor-logo
search
Za omladinski pogon
Potpisan ugovor: Općina Novo Sarajevo donirala Želji 300.000 KM
Općina Novo Sarajevo pomoći će FK Željezničar sa 300.000 KM. Ugovor su danas na Grbavici potpisali načelnik Općine Hasan Tanović i direktorica kluba Amira Uzunović.
30.03.2022. u 12:11
get url
text

- Omladinski pogon FK Željezničar je proglašen od javnog interesa za Općinu Novo Sarajevo i on ima jedan grant, tranšu koja se planira u budžetu. Ona je do sada iznosila 200.000 KM, od ove godine smo povećali tu budžetsku stavku na 300.000 KM i to je nešto što ćemo u narednom periodu gledati, u zavisnosti od naših mogućnosti, da ostanemo na tom nivou ili da povećamo - istakao je Tanović.

VEZANI TEKST - Općina Novo Sarajevo "časti" Željezničar sa 300.000 KM

Domaćini na Grbavici zahvalili su Općini Novo Sarajevo na pomoći.

- Neosporno je da će sredstva značiti mnogo u nastavku rada i rasta FK Željezničar, prije svega rasta i razvoja Omladinske škole koja je imperativ i neko buduće strateško opredjeljenje, u smislu unapređenja tog segmenta, i naša budućnost - kazala je Amira Uzunović, dok je Oro Ibrišimović, v.d. predsjednika FK Željezničar, kazao:

- Znamo da je načelnik veliki navijač Želje i da ga uvijek gledamo na tribinama, bilo da je snijeg, kiša ili lijepo vrijeme, gubimo, pobjeđujemo, uvijek je tu, daje podršku momcima, a evo sada i kao načelnik daje veliku podršku klubu. Ova cifra od 300.000 KM jeste velika cifra, a želim naglasiti da za normalno funkcionisanje klub, na minimalnom mjesečnom nivou potrebno je 330.000 KM.

Koristim ovu priliku da pozovem i druge ustanove da podrže FK Željezničar, da podrže najveći klub u BiH, a po nekim pokazateljima posjećenosti i gledanosti jedan od tri najveća kluba na Balkanu. Ova investicija nije samo investicija u 11 igrača, nije samo investicija u 500 djece koja svakodnevno trenira i čeka svoju priliku da zaigra na najljepšem stadionu Grbavica, ovo je investicija u zajedništvo, investicija u jedinstvo, investicija u 12.000 aktivnih članova kluba, u 500.000 simpatizera i fanova širom BiH i svijeta, investicija u fenomen zvani FK Željezničar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.