open-navfaktor-logo
search
Značajan projekt
Potpisan ugovor o sanaciji Upravne zgrade Memorijalnog centra Srebrenica
Predstavnici Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari - Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo potpisali su Ugovor vrijedan 1,2 miliona KM za projekt "Sanacija i adaptacija dijela Upravne zgrade iznad krova prvog sprata pa do krova iznad petog sprata u Memorijalnom centru”.
19.03.2021. u 12:32
get url
text

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo sufinansira projekt u iznosu od 850.000,00 KM (oko 70 posto) iz Programa utroška namjenskih sredstava Zavoda, a Memorijalni centar u preostalom iznosu od procijenjene vrijednosti projekta (oko 30 posto) iz Programa posebnih namjena.

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić ovom prilikom izrazio značaj projekta koji ujedno pokazuje i primjer odnosa prema kulturi sjećanja.

On je istakao da nakon svih provedenih procedura s radošću može da kaže da potpisivanje ovog ugovora pruža mogućnost početka izvođenja radova u što skorijem roku. Izrazio je nadu da bi ovaj dio radova mogao biti završen za deset mjeseci ili čak i ranije.

Hulusić navodi da Zavod za izgradnju pomaže Memorajnom centru ne samo finansiijski, nego da im i u svakom njihovom građevinskom poduhvatu stručno-tehnički pomažu.

- Bilo kakva vrsta stručno-tehničke pomoći smo na raspolaganju za sve njihove projekte. Mi smo se kao institucija obavezali da ćemo voditi ovaj projekt u ime Memorijalnog centra - naveo je Hulusić.

Predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra centra Srebrenica-Potočari Šefket Hafizović naveo da Zavod za izgradnju KS svojom podrškom ovom centru zaslužuje posebno mjesto.

Ističe da će se narednih dana pristupiti obnovi Upravne zgrade bivše baze Ujedinjenih naroda te da je riječ o prostoru koji je bio izložen zubu vremena. 

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić kaže da se potpisani ugovor odnosi na jedan od građevinskih projekata tog centra, te da će takvih projekata biti i u budućnosti.

Suljagić je zahvalio direktoru Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i na njegovom ličnom angažmanu, istakavši dugogodišnju uspješnu saradnju Zavoda za izgradnju KS i Memorijalnog centra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.