open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Potpisan ugovor o izgradnji kružnog toka kod GRAS-a, vrijedan 1,4 miliona KM
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisali su danas s firmom Mevludin Komerc ugovor o izgradnji novog kružnog toka u toj općini.
06.03.2023. u 13:29
get url
text

Spomenuti kružni tok bit će građen na spoju ulica Džemala Bijedića i Srđana Aleksića, kod preduzeća GRAS, a vrijednost ugovora iznosi oko 1,4 miliona KM.

Šteta je istakao da je, osim tog projekta, planirano da ove godine na području Novog Grada bude izgrađen i kružni tok na spoju IX transverzale i ulice Džemala Bijedića, rekonstruisana raskrsnica na spoju sa ulicama Braće Mulić i Branislava Nušića, obnovljene saobraćajnice u ulicama Majdanska, Bulevar Mimar Sinana i Džemala Bijedića, od mosta preko rijeke Miljacke do spoja sa X transverzalom, te rekonstrusana Ahatovićka ulica.

Efendić je rekao da će izgradnjom ta dva nova kružna toka i proširivanjem ulice Džemala Bijedića do kružnog toka na Otoci, koji će također biti proširen, biti otvoren novi koridor primarnog saobraćaja od velikog značaja za čitavo Sarajevo.

Dodao je da izgradnja kružnog toka kod GRAS-a predstavlja složen projekt jer podrazumijeva i rušenje nekoliko postojećih objekata na tom lokalitetu.

Projekt je vrijedan oko 1,4 miliona KM, od čega Ministarstvo saobraćaja KS putem Direkcije za puteve ulaže 1,1 milion KM, a ostatak Općina.

Radovi na izgradnji bi trebali biti okončani do kraja godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.