open-navfaktor-logo
search
Poprikuše - Nemila
Potpisan Sporazum o prijateljskom okruženju u sklopu izgradnje autoceste Koridora Vc
U prostorijama Općine Žepče danas je upriličeno potpisivanje Sporazum iz programa prijateljskog okruženja između JP Autoceste FBiH i Općine Žepče, vezano za izgradnju izgradnju autoceste dionici Poprikuše - Nemila.
10.03.2023. u 18:19
get url
text

Sporazum su potpisali direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder i općinski načelnik Mato Zovko. Treća strana potpisnica Sporazuma je turska firma Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S., koja izvodi radove na izgradnji dionice Poprikuše - Nemila.

Ispred projektantske firme za izgradnju autoceste sastanku je prisustvovao Marin Nikolić, a ispred Službe za građenje i prostorno uređenje, pomoćnica općinskog načelnika Brigita Lovrić.

Cilj Sporazuma je stvaranje pozitivne atmosfere između izvođača radova i građana općine Žepče na području na kojem se izvode radovi na izgradnji autoceste dionica Poprikuše - Nemila.

Sporazumom je predviđena lista projekata prijateljskog okruženja, te realizacija programa poboljšanja i unaprijeđenja infrastrukturnih objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini izvođenja radova ili se koriste za izgradnju autoceste.

JP Autoceste FBiH se obavezuju da će izvršiti izgradnju ili rekonstrukciju lokalne komunalne i putne infrastrukture, a koja će biti ugrožena ili pretrpjeti određena oštećenja tokom izvođenja radova.

Sporazumom su obuhvaćene mjesne zajednice Donja Golubinja, Gornja Golubinja i Topčić Polje.

JP Autoceste Federacije BiH pokazuju veliko razumijevanje i pažnju prema ambijentu i lokalnim zajednicama koje su obuhvaćene radovima na realizaciji projekata izgradnje Koridora Vc.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.