open-navfaktor-logo
search
Dobra saradnja
Potpisan Sporazum o bratimljenju Sarajeva i Podgorice
Gradonačelnici Sarajeva i Podgorice Benjamina Karić i Ivan Vuković potpisali su u Podgorici Sporazum o bratimljenju između glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Crne Gore, u želji da se unaprijedi postojeći nivo saradnje.
13.07.2022. u 10:27
get url
text

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mirela Džehverović i gradski vijećnik Alem Logo.

- Ovim činom krunisali smo dosadašnju dobru saradnju, te izrazili spremnost da sve buduće pozitivne prilike i mogućnosti iskoristimo kroz konkretne projekte, pri tom uvijek vodeći računa o potrebama i interesima naših građanki i građana koji su naš najjači i najvredniji adut - istaknula je gradonačelnica Karić.

Kazala je da su Crna Gora i Bosna i Hercegovina dvije prijateljske države.

-  Drago mi je što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Oni koji od ove istine bježe u apstraktna objašnjenja i generalizacije, niti su ljudi, niti imaju čojstva. I zato mi je čast biti u društvu onih koji jasno i glasno govore istinu i spremni su je pogledati u lice, a sami se ograđuju od onih koji od istine bježe – navela je ona.

Prema njenim riječima, pobratim se posebno pazi, čuva i podržava.

- Želim nam uspjeh u budućoj saradnji - istaknula je gradonačelnica Karić, te Gradu Podgorici i njegovim stanovnicima poželjela dobrodošlicu u sarajevsku bratsku porodicu.

Prva zajednička aktivnost dva pobratimska grada bit će održavanje "Dana Sarajeva u Podgorici" i "Dana Podgorice u Sarajevu", u sklopu kojih će biti predstavljeni kulturni, turistički i privredni potencijal bh. i crnogorske prijestolnice, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.