open-navfaktor-logo
search
Podrška
Potpisan notarski ugovor za kupovinu 40 stanova pripadnicima boračke populacije u KS
Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović potpisao je danas notarski ugovor za kupovinu 40 stanova namijenjenih pripadnicima boračke populacije sa područja Kantona Sarajevo, kojima je ovo ministarstvo osiguralo stanove u Vogošći.
15.09.2021. u 14:03
get url
text

Kupovina stanova za pripadne boračke populacije predstavlja jednu od najvažnijih programskih odrednica rada ovog resornog ministarstva. Za realizaciju ovog ugovora u Budžetu KS osigurano je ukupno 3.359.797,5 KM na poziciji kapitalnih investicija i kroz kreditno zaduženje Kantona Sarajevo.

Radi se o stanovima na području naselja Rosulje, konkretno o stambenom objektu "E". Pomenuti stanovi bit će dodijeljeni pripadnicima boračke populacije, i to: četiri stana za roditelje šehida, poginulih boraca-branitelja, tri stana za ratne vojne invalide, dok će suprugama šehida, poginulih boraca – branitelja biti dodijeljena 33 stana.

Skupština Kantona Sarajevo uskoro će potvrditi kupovinu i novih 25 stanova, za koje će biti utrošeno dodatnih 2.670.325 KM, saopćio je Press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.