open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Potop kakav Nijemci dugo ne pamte, Portugal u nadoknadi srušio Hrvatsku
Španija je u Sevilli nanijela bolan poraz selekciji Njemačke i osigurala finale Lige nacija, odnosno prvo mjesto u grupi 4 ovog takmičenja.
17.11.2020. u 22:36
get url
text

Crvena furija trijumfovala je rezultatom 6:0, što je potop kakav Nijemci dugo ne pamte.

Nakon prvih 45 minuta Španija je vodila 3:0 i tada je bilo jasno ko će slaviti. Utakmicu je obilježio sjajni Ferran Torres. Prvotimac Manchester Cityja upisao je hat-trick, a pogađali su još Morata, Rodri u Oyarzabal.

Golove pogledajte OVDJE.

Druga utakmica ove grupe između Švicarske i Ukrajine je odgođena zbog slučajeva koronavirusa u obje selekcije.

U grupi 3 Portugal je u Splitu rezultatom 3:2 pobijedio Hrvatsku. Domaćin je poveo preko Kovačića u 29. minuti i to je bio konačan ishod prvog poluvremena. Hrvatska je od 51. minute igrala s igračem manje nakon isključenja Roga zbog dva žuta kartona. Portugalci su igrača više u polju brzo iskoristili i preko Diasa u 52. minuti dolaze do izjednačenja, a Joao Felix osam minuta kasnije pogađa za preokret.

Kovačić je u 65. minuti izjednačio na 2:2, a Dias drugim golom na meču u prvoj minuti nadoknade donio gostima pobjedu. Golu je prethodila velika greška golmana Livakovića, koji je nakon kornera ispustio loptu u petercu.

Golove pogledajte OVDJE.

Francuska je uoči posljednjeg kola imala osigurano prvo mjesto u pit na "final four", ali je uprkos tome na domaćem terenu pobijedila Švedsku 4:2.  Švedska je ispala u Ligu B zbog slabije gol-razlike u odnosu na Hrvatsku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.