open-navfaktor-logo
search
Drama
Potjera u Prijedoru: Bježeći policiji autom povrijedio policajce i oštetio im vozilo
Policajci iz Prijedora pokušali su u subotu u Kozarcu kontrolisati E. B. iz Sanskog Mosta jer su imali informacije da posjeduje narkotička sredstva, no uslijedila je drama.
08.02.2021. u 11:43
get url
text

Kako su saopćili iz policije, on se nije zaustavio na njihovo naređenje, već je "mercedesom" pobjegao prema Bosanskom Novom, pritom udarivši u policijsko vozilo. Policajci su krenuli za njim te su ga pokušali zaustaviti u mjestu Petkovac, na putu Prijedor - Bosanski Novi, koristeći rotaciono svjetlo, no on se opet nije zaustavio, te je udario vozilom dva policijska službenika, koja su lakše povrijeđena, kao i službeno vozilo. Nastavio je bježati, a njegov "mercedes" pronađen je potom nedaleko od tog mjesta, kao i sam E. B. Kod njega su policajci pronašli kokain.

Nakon hapšenja E. B. je ispitan u policiji a protiv njega će tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, dok će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga, saopćila je PU Prijedor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.