open-navfaktor-logo
search
Bh. defanzivac
Potez Vranješa dodatno će "zategnuti" situaciju s navijačima Anderlechta
Nakon što se vratio u početnu postavu, iz koje izbivao u posljednja četiri susreta, Vranješ je, prema pisanju belgijskih medija, napravio novi kiks
02.11.2018. u 17:20
get url
text
Ognjen Vranješ
Ognjen Vranješ

Fudbaleri Anderlechta ne briljiraju ove sezone. Poslije 13 odigranih kola u belgijskoj Jupiler ligi klub iz Brisela nalazi se na četvrtoj poziciji, a u posljednjem kolu rmeizirali su pred domaćim navijačima sa Lokerenom.

Ekipa bh. reprezentativca Ognjena Vranješa, koji se vratio u početni sastav, odigrala je samo 1:1, što će teško zadovoljiti navijače belgijskog fudbalskog velikana.

Nakon što se vratio u početnu postavu, iz koje izbivao u posljednja četiri susreta, Vranješ je, prema pisanju belgijskih medija, napravio novi "kiks".

Naime, u Anderlechtu je običaj da fudbaleri nakon svakog susreta, bez obzira na ishod, pozdrave navijače na tribinama. Izabranici Heina Vanhaezebroucka učinili su to i ovaj put, ali među njima nije bilo Vranješa.

Na ovja način bh. defanzivac ionako nelagodnu situaciju u kojoj se nalazio u posljednje vrijeme, koju su obilježile nesuglasice sa trenerom, dodatno je zakomplikovao jer će zbog ove geste očito dospjeti na udar navijača, koji mu ni do sada nisu bili naklonjeni.

U Belgiji se piše kako je Zmaj koji je u Anderlecht stigao ljetos za 3,2 miliona eura iz AEK-a sve bliže odlasku iz kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.