open-navfaktor-logo
search
Pucnjava u Šekovićima
Posvađao se sa rođakom zbog puta, pa pijan iz puške pucao na njega
Do svađe između dvojice muškaraca došlo je zbog korištenja lokalnog seoskog puta
24.10.2018. u 15:22
get url
text

Boško Đokić (63) iz Šekovića uhapšen je jučer  jer je pucao iz poluautomatske puške u ovom mjestu nakon svađe  sa rođakom zbog zbog seoskog puta. 

Kako nam je potvrdio Miljan Bobar, glasnogovornik PU Zvornik, on je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Da je jučer došlo po pucnjave prijavljeno je policijskoj stanici u Šekovićima. Policijska patrola odmah je izašla na mjesto događaja te utvrdila da je u mjestu Kalabače, došlo do verbalnog sukoba između Đokića i Z. Đ.  nakon čega je Đokić iz poluautomatske puške ispalilo jedan hitac.

Kako smo nezvanično saznali, do svađe između dvojice muškaraca koji su u rodu došlo je zbog korištenja lokalnog seoskog puta. Navodno, jedan drugom su branili da prolaze tim putem. Sve je kulminiralo svađom da bi Đokić na kraju uzeo pušku i pucao. 

Policajci su prilikom izlaska na teren uz potvrdu privremeno oduzeli poluautomatsku pušku te je utvrđeno i da je osumnjičeni Đokić bio u pijanom stanju. 

On je zadržan na saslušanju u policiji, a o svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja zbog krivičnih djela. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.