open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Postavljene tri termofasade, uskoro počinju radovi na neboderu u ulici Patriotske lige
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić posjetio je lokalitete na kojima je u proteklom periodu završeno postavljanje termofasada i to u ulicama Radićeva 4, La Benevolencija 14 i Nahorevska 14.
11.09.2020. u 13:30
get url
text

Stanari objekata su, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, prikupili dio sredstava, a Općina je realizaciju projekta sufinansirala sa 50 posto iznosa za svaki objekat pojedinačno. Ovom prilikom načelnik Ajnadžić je sa direktorom Sarajevostana Fuadom Haskićem potpisao i ugovor za utopljavanje nebodera u ulici Patriotske lige 40.

Ovo je drugi neboder u ulici Patriotske lige čije će utopljavanje sufinansirati Općina, a Dino Kapo je u ime svih stanara iskazao zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- Naše zgrade su utopljene materijalima koji sadržavaju azbest. Znači rješavamo se materijala štetnih po zdravlje ljudi. Sa aspekta energetske efikasnosti puno će značiti nova fasada jer prema projektima, više od 40 posto će se uštedjeti na grijanju. Također želim da apelujem na naše sugrađane da se putem svojih upravitelja prijave naredne godine na javni poziv za termofasade jer svakako treba iskoristiti ovu šansu gdje Općina Centar daje pola sredstava. Sa ovim projektom u konačnici možemo biti samo na dobitku - kazao je Kapo. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.