open-navfaktor-logo
search
Sjajna partija Zmaja
Postavio novi rekord u Euroligi: Musa iza sebe ostavio Hukića, Teletovića i Mujezinovića
Džanan Musa sinoć je odigrao najbolju partiju u Euroligi.
04.11.2022. u 13:55
get url
text

Naš reprezentativac predvodio je Real Madrid do pobjede protiv Armanija u Milanu (83:77) u šestom kolu elitnog evropskog takmičenja. Ubacio je 25 poena, uz po pet skokova i asistencija.

Musa je sinoćnjom partijom postao najmlađi bosanskohercegovački košarkaš koji postigao 25 ili više poena u jednoj utakmici Eurolige. 

VEZANI TEKST - Real slavio u Milanu, partija života Džanana Muse

Košarkaš iz Bihaća je tako srušio rekord Jasmina Hukića, a iza sebe je ostavio i Mirzu Teletovića i Harisa Mujezinovića.

Musa je do ovog ovog skora je došao sa 23 godine i 180 dana. Iza njega je ostao Jasmin Hukić, koji je ubacio 25 poena za Union Olimpiju u meču protiv Asvela odigranom 10. aprila 2003. godine. Hukić je tada imao 23 godine i 238 dana.

Na trećem mjestu nalazi Mirza Teletović, koji je do 25+ poena prvi put stigao sa 24 godine i 84 dana. Rođeni Jablaničanin je sa tadašnjom Tau Ceramicom (današnjom Saski Baskoniom) pružao odlične partije, a prije odlaska u NBA ligu postavio je rekord po broju poena - 32 protiv Olympijacosa. Ukoliko Musa nastavi sa sjajnim partijama nema sumnje da će u skorije vrijeme oboriti i taj rekord Teletovića.

Četvrto mjesto drži Haris Mujezinović. Kao igrač Union Olimpije je 14. februara 2002. godine protiv Barcelone postigao 26 poena. Mujezinović je u tom trenutku imao 28 godina i 24 dana.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.