Nakon 28 godina od stravičnih ubistava posmrtni ostaci pet žrtava pronađeni su u masovnoj grobnici Korićanske stijene, a šeste žrtve Enesa Denića na lokalitetu Jablanica - Prosara, područje koje pripada Općini Bosanska Gradiška.

Vjerski program počinje u 12.15 sati, a dženaza će biti upriličena poslije podne-namaza. Kako je najavljeno, prisutnim će se obratiti vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, a nakon dženaze i dove uslijedit će ukop žrtava u šehidsko mezarje "Kamičani".

Pored reisu-l-uleme, muftija, glavnih imama i imama, svoje prisustvo su potvrdili predsjedavajući predsjedništva BiH Šefik Džaferović i visoke delegacije Doma naroda Parlamenta BiH, Vlade FBiH, potpredsjednik RS-a te drugi zvaničnici i diplomate.

Zbog pandemije koronavirusa i obaveznog poštivanja donesenih mjera, svi oni koji budu dolazili na dženazu dužni su se pridržavati epidemioloških mjera nošenja maske i držanja distance. Organizatori su pripremili tzv. boksove gdje će se izvršiti dezinfekcija i pregled za sve one koji dolaze.