Mak Kalem

Poslušajte kako Šantićeva "Što te nema" zvuči na engleskom

Objavljeno: 03.10.2019. u 19:29 Autor: A. B. Š.

Mostarac Mak Kalem, tridesettrogodišnji kantautor i pjevač publiku obradovao novim singlom i videospotom “Where Are You”

Mak Kalem

Mostarac Mak Kalem, tridesettrogodišnji kantautor i pjevač, poznat kao pjevač sada već bivšeg benda Jester's Play, publiku je obradovao novim singlom i videospotom “Where Are You”.

Nakon promocije prvog albuma ”Sapere aude” Mak planira izdati i drugi album koji će uskoro biti dostupan svim slušaocima koji prate njegov rad. Album ”Ludus” sniman je u NLO studio-u (LEMON PRODUCTION) kod producenta Srđana Sekulovića Skansija. ”Ludus” čini osam pjesama među kojim je i ”Where are you”, obrada pjesme Aleksa Šantića ”Hasanagin sevdah” (Što te nema), za koju se nada da će privući pažnju slušalaca.

Ova obrada je omaž poznatom mostarskom pjesniku, čija se 95.godišnjica smrti obilježava ove godine. Spot za singl ”Where are you” sniman je u Karlovcu i okolini. Za produkciju spota zaslužan je Tvrtko Vidokk.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije