open-navfaktor-logo
search
Hamdi Tabba'a govornik
Poslovne delegacije iz Jordana najavile dolazak na 11. Sarajevo Business Forum
Kao i prethodnih godina, Sarajevo Business Forum će i ove godine ugostiti velika imena iz svijeta biznisa, a jedan od govornika će biti Hamdi Tabba'a, predsjednik Jordanskog udruženja privrednika (Jordanian Businessmen Association).
11.04.2022. u 13:32
get url
text

Hamdi Tabba'a je bivši ministar industrije, trgovine i snabdijevanja Jordana, više puta član Senata, a danas je na čelu Federacije arapskih biznismena i Jordanskog udruženja privrednika. Jordansko udruženje privrednika djeluje preko 30 godina sa osnovnim ciljem poticanja i privlačenje novih investicija. Ovo iskustvo će biti izuzetno značajno domaćim privrednicima koji traže nove investitore za zajednička ulaganja. Jordansko udruženje privrednika je najavilo i dolazak velike delegacije poslovnih ljudi iz Jordana kako bi unaprijedili ekonomske, investicione i trgovinske odnose između Bosne i Hercegovine i Jordana,  te okupili privrednike iz svih sektora iz obje zemlje na obostranu korist.

Pored ovog udruženja, dolazak na Sarajevo Business Forum 2022 najavili su i predstavnici Poslovne asocijacije Jordansko-Bosanskohercegovačkog prijateljstva (Jordan-BiH Friendship & Business Association) koja je osnovana ovog mjeseca.

Veliki angažman u dolasku ove dvije delegacije iz Jordana dao je ambasador Bosne i Hercegovine u Ammanu Mato Zeko.

Panel sesije će se održavati prvi dan konferencije 11. maja u Parlamentu BiH uz prisustvo poslovnih i političkih lidera iz regiona i svijeta, dok će drugi dan 12. maja biti rezervisan za poslovne susrete kako bi  uvezali regionalne i domaće projekte sa poslovnim partnerima i investitorima iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je "Nearshoring – perspektiva za region", a predstavit će se niz investicijskih projekata i poslovnih prilika iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.

Online registracija učesnika otvorena je putem web stranice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.