open-navfaktor-logo
search
Višak kod Koemana
Poslovna politika ozbiljno ugrožava transfer Miralema Pjanića?
Prava fudbalska sapunica traje oko reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića od trenutka kada ga je trener Barcelone Ronald Koeman označio kao prekobrojnog.
26.08.2021. u 22:12
get url
text

Ipak, dok ne realizuju transfer iskusnog 30-godišnjeg veznjaka koji je prošle godine stigao na Nou Camp, gdje se nije naigrao, Katalonci neće biti u mogućnosti da registruju Sergija Aguera. Uz to, osim prodaje Pjanića za registraciju iskusnog Argentinca će se morati "poklopiti" još neke stvari, kao što je odlazak Samuela Umtitija.

Veliki problem za Miralema Pjanića je i to što je navodno tek Juventus zainteresovan za kupovinu, a bi ga drugi zainteresovani timovi kao što su Roma i Napoli željeli dovesti na posudbu.

VEZANI TEKST - Barcelona završava transfer Miralema Pjanića, aktivni pregovori s dva kluba

Barcelona ne želi posudbu već samo transfer, a poslovna politika italijanskih timova u vrijeme pandemije uglavnom se svodi na posudbe ili posudbe s pravom otkupa.

Čini se da želja Barcelone isključivo za prodajom, kao i poslovna politika italijanskih timova zadaje glavobolju Pjanićevom agentu Faliju Ramadaniju, koji za sada nije uspio dogovoriti transfer u Fiorentinu, s kojom je već godinama u sjajnim odnosima. 

Ne popusti li Barcelona u svojim nakanama da isključivo proda Pjanića, na kraju bi se mogla naći u situaciji da će u timu ostati igrač kojeg trener ne želi i da pritom ne može registrovati igrača kojeg je angažovala kao pojačanje (Aguero op.a).

Vremena nije ostalo još mnogo, pogotovo jer se prelazni rok bliži kraju, a nadati se da su informacije koje je danas prenio španski novinar Adria Albets tačne, te da će Barcelona uskoro pozitivno riješiti situaciju oko bh. reprezentativca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.