open-navfaktor-logo
search
Počinju s prodajom
Poslovna ideja u vrijeme pandemije: Firme iz Tuzle proizvode stalke za dezinfekciona sredstva
Smanjen obim posla tokom pandemije koronavirusa naveo je Eldara Dubravića i Edina Nurkanovića, vlasnike dviju tuzlanskih firmi, da malo prošire svoju proizvodnju. Odlučili su se da pokrenu proizvodnju stalaka za dezifekciona sredstva jer su shvatili da se na tržištu koje se tokom pandemije smanjuje ipak otvaraju i neke mogućnosti.
28.05.2020. u 08:44
get url
text
Stalci za dezenfekciona sredstva iz Tuzle

Razmišljajući o novom proizvodu, shvatili su da će uz otvranaje ugostiteljskih objekata, hotela, a uskoro tržnih centara i svih vrsta trgovina, svi morati imati dezinfekciona sredstva dostupna kupcima, odnosno gostima.

Eldarova firma Eurofer proizvodi medalje za takmičenja, plakete, značke, priznanja i suvenire, dok je Edinova firma Alfa-Nur primarno okrenuta proizvodnji čeličnih konstrukcija. Zajednički, u svojim proizvodnim pogonima, napravili su prvi prototip metalnog stalka za dezinfekciona sredstva.

- Nakon što smo prošle sedmice napravili prototip, krenuli smo s proizvodnjom i već krajem radne sedmice šaljemo prve proizvode kupcima. Vać danas planiramo proizvesti još 100 stalaka, a uporedo radimo marketing na društvenim mrežama. Odlučili smo da se sami potrudimo oko promocije jer želimo da proizvod bude što jefiniji - priča Eldar Dubravić za Faktor.

Eldar Dubravić i Edin Nurkanović

Dodaje da su već pronašli pojedinačne kupce, a da su u toku razgovori s nekim distributerima.

- Iako smo tek ove sedmice krenuli s promocijom, zadovoljni smo odzivom. Imali smo čak i neke upite iz inostranstva, tako da je moguće da krenemo i u izvoz - kaže Dubravić.

Plan im je da za početak proizvode samo jedan model, a ako kupci budu pokazali interes, planiraju ponuditi i druge vrste stalaka, kao što su stolni, zidni i nožni, u različitim materijalima. Postojeći model košta 25 KM plus PDV, a zainteresirani ih mogu pronaći na Facebook stranicama firmi Eurofer i Alfa-Nur.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.