Posljednji ispraćaj velikana bh. košarke: Klanjana dženaza Sabitu Hadžiću

objavljeno: 08.03.2018. u 16:19

Dženaza Sabitu Hadžiću, bivšem košarkašu i košarkaškom treneru, klanjana je danas nakon ikindije namaza ispred Centralne džamije u Hrasnici.

Veliki broj rodbine, prijatelja, igrača, saradnika i poznanika stigao je na posljednji ispraćaj čovjeku koji je košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveo na četiri Evropska prvenstva.

Hadžić je preminuo 3. marta u turskoj Antalyji u 61. godini života i to od posljedica moždanog udara, nakon kojeg se 20-ak dana nalazio u induciranoj komi.

Sabit Hadžić je 1979. godine bio dio tima Košarkaškog kluba Bosna koji je osvojio Kup evropskih šampiona, a sa Studentima je osvajao i tri titule prvaka bivše Jugoslavije.

Upravo sa selekcijom nekadašnje SFRJ okitio se bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama 1984. godine koje su održane u Los Angelesu.

Na terenu uvijek nervozan, van njega sušta suprotnost. Sabit Hadžić Sabe bio je i ostat će jedna od najvećih sportskih legendi Hranice, Ilidže, Sarajeva ali i Bosne i Hercegovine, a ranije danas u Domu mladih održana je i komemorativna sjednica.