open-navfaktor-logo
search
KCUS
Posljednje testiranje: Dvoje pozitivnih na COVID-19, jedan povezan sa Centrom za srce u Tuzli
Potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Oni su među 14 posljednjih testiranih u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je za Faktor iz KCUS-a.
28.03.2020. u 20:22
get url
text

Radi se o zaraženima iz Zenice i Zavidovića. Zaraženi iz Zavidovića bio je pacijent kardiološke bolnice, poznatije kao Centar za srce u Tuzli. 

Od sinoć je potvrđeno kako je medicinska sestra koja je radila u Centru za srce pozitivna na koronavirus, da bi potom uslijedila testiranja njenih kontakata te ostalih koji su bili ili mogli biti u vezi sa ovim slučajem.

Do jutros je u UKC-u Tuzla testirano 36 najbližih kontakata medicinske sestre, a njih sedam je bilo pozitivno na koronavirus. U radu na UKC-u Tuzla je veći broj testova vezanih za Centar za srce, a dio rezultata trebao bi biti poznat večeras. U TK je za sada ukupno devet oboljelih, pored medicinske sestre i njenih sedam kontakata, pozitivna je i žena iz Lukavca, koja se u BiH vratila iz inostranstva.

U Bosni i Hercegovini je do ovog momenta COVID-19 registriran u 264 slučaja. Taj broj uključuje sve do sada testirane, gdje je rezultat bio pozitivan, uključujući i broj izliječenih, kao i preminulih. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.