open-navfaktor-logo
search
Dvije generalke
Posljednja faza priprema za EURO 2020: Rukometni Zmajevi otputovali za Poreč
Već sutra naši najbolji rukometaši sastaju se sa selekcijom Katara, koja je 2015. godine kao domaćin igrala finale Svjetskog prvenstva
02.01.2020. u 10:34
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je za Poreč, gdje će na mini-turniru odigrati još dvije utakmice u sklopu finalnog dijela priprema za debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu koje počinje 9. januara.

Naša selekcija napustila je svoju bazu na Ilidži, gdje se okupila 23. decembra, a selektor Bilal Šuman odlučio je u Hrvatsku povesti 22 igrača, iako će na EURO moći tek njih 18.

- U Hrvatsku putuju 22 igrača, a na Evropsko prvenstvo će ih putovati 18, tako da ćemo konačni spisak znati do kraja boravka u Hrvatskoj - kazao je selektor Šuman, te naglasio kako su svi zaslužili da idu, ali nije mogao otkriti kojih 18 će povesti na EURO, očito i sam ima određenih nedoumica.

Već sutra naši najbolji rukometaši sastaju se sa selekcijom Katara, koja je 2015. godine kao domaćin igrala finale Svjetskog prvenstva.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Katar počinje sutra od 18 sati, a kako su organizatori ranije saopćili ulaz će biti slobodan.

U subotu će naša najbolja selekcija odigrati "generalku" protiv Hrvatske. Ovaj susret počinje od 16.50 sati.

Nakon turnira u Poreču naša reprezentacija će iz Zagreba otputovati za Norvešku, gdje 10. januara igra prvu utakmicu protiv domaće selekcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.