open-navfaktor-logo
search
Banjalučki sud
Poslije skoro dvomjesečne stanke: Nastavljaju se suđenja za teška ubistva
Nakon skoro dva mjeseca pauze u Okružnom sudu Banja Luka, za sljedeću sedmicu zakazana su ročišta optuženima za teška krivična djela.
04.05.2020. u 16:05
get url
text

Pred sudskim vijećem će se naći optuženi za nekoliko teških ubistava, a već za 11. maj je, između ostalog, zakazan nastavak glavnog pretresa protiv Benedija Đukanovića, Emilja Balde i Rodobljuba Gajića za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Ročište će se, kako je saopćeno iz Okružnog suda Banja Luka, održati u banjalučkom Osnovnom suda.

Ovoj trojki je posljednji put suđeno 9. marta ove godine, kada je o dešavanjima kritične večeri 22. aprila 2019. godine u mjestu Glamočani kod Banje Luke, govorio jedan od svjedoka tužilaštva.

Takođe, za 14. maj je zakazan nastavak glavnog pretresa protiv Radeta Drljače (24), Slobodana Krnetića (33) i Borisa Zorića (33) koji se terete da su 25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u Banjoj Luci prvo fizički maltretirali, a potom i ubili Bruna Rolda, a Drljača da je potom zapalio tijelo koje je izgorjelo u požaru.

Predsjednica Okružnog suda u Banjoj Luci je 23. marta donijela odluku o privremenoj organizaciji rada ovog suda, a u cilju preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave širenja koronavirusa.

Tom odlukom su odloženi svi glavni pretresi u krivičnoj materiji, osim u predmetima u kojima je određen pritvor ili se traži određivanje pritvora, u kojima postoji opasnost od zastarjelosti, te u ostalim hitnim slučajevima propisanim krivičnim zakonima.

Za ovo vrijeme Okružni sud u Banjoj Luci radio je skraćeno, a ulazak u zgradu suda bio je dozvoljen isključivo sudijama i dežurnim zaposlenicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.