Poslastica uz popodnevni čaj: Osjetite harmoniju limuna i hrskavog keksa

objavljeno: 13.01.2018. u 12:03

Potrebni sastojci: 150 g omekašlog maslaca, 1 jaje, 1 kašika limunove korice, 200 g mljevenih badema, 100 g šećera u prahu, 200 g brašna, 1 kašika limunovog soka, 3-4 limuna, 1 žumance, šećer za posipanje.

Postupak pripreme:

1. Umutite električnim mikserom maslac i jaje dok ne dobijete izdašnu smjesu.
2. Sipajte bademe, šećer u prahu, brašno, limunov sok i dobro izmiješajte.
3. Od dobijenog tijesta formirajte dva komada iste veličine u obliku kobasica prečnika oko pet centimetara. Umotajte u plastičnu foliju, pa stavite u frižider na tri sata.
4. Rernu zagrijte na 180 stepeni.
5. Tijesto isijecite na tanke kolutiće. Poredajte ih na nauljenu tepsiju, pa premažite žumancem.
6. Limunove dobro operite pod mlazom tople vode, pa obrišite čistom salvetom. Režite ih na tanke, gotovo providne kolutiće, pa utisnite u pripremljene i premazane krugove od tijesta.
7. Pospite šećerom i pecite u rerni 12 do 15 minuta.
8. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade, pospite šećerom u prahu i uživajte uz sok, čaj, kafu.