open-navfaktor-logo
search
Saradnja
Posjeta ZiraatBank BH Trgovinskoj komori Istanbul
Posebno interensovanje učesnika je bilo vezano za usluge koje nudi ZiraatBank BH u Bosni i Hercegovini
21.06.2019. u 13:20
get url
text

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Istanbulu i Privredna komora Federacije BiH, u suradnji s Privrednom komorom Istanbula (ITO), organizirala je 17.06.2019.godine u Istanbulu "Bosnia and Herzegovina Investment Day".

Cilj ovog događaja, kako su naveli iz FIPA-e, bio je da se na pravi način predstave profitabilne prilike i mogućnosti BiH za istanbulske kompanije koje imaju ozbiljne namjere za širenje svog poslovanja izvan Turske. Predsjednik ITO Šekib Avdagić je istakao odlične kulturne i političke odnose Turske i BiH, te činjenicu da investicijski odnosi nisu na nivou koji je potencijalno moguć i očekivan.

Posebno interensovanje učesnika je bilo vezano za usluge koje nudi ZiraatBank BH u Bosni i Hercegovini. Poznato je da je je ova banka, kao banka sa prvim stranim kapitalom u Bosni i Hercegovini, jedan od stubova razvoja BH ekonomije kao cjeline. Prisutnima se obratio predsjednik Uprave Yusuf Dilaver, koji je održao prezentaciju i ulagačima pokušao približiti investicijsku sliku Bosne i Hercegovine. Naglasio je da je Bosna i Hercegovina perspektivna regija za ulaganje, stabilna i da je ZiraatBank BH akter koji će uvijek podržati održive investicije.

-Banka je likvidna, stabilna i investicije koje će doprinijet razvoju i zapošljavanju uvijek će biti poželjan partner naše institucije - naglasio je Dilaver u obraćanju.

Također, treba napomenuti i dvije kreditne linije Republike Turske, koje su aktivne i koje imaju za cilj zapošljavanje i oporavak povratničkih regija, kao i razvoj SME kompanija, koje su stub razvoja BH ekonomije.

Na kraju, poslana je jasna poruka da Bosna i Hercegovina i Turska moraju efektivnije i intenzivnije surađivati na polju ekonomske razmjene dobara i usluga, a ZiraatBank BH će zasigurno biti jedan od glavnih pokretača ovog procesa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.