Dvojica igrača Stare dame Blaise Mautidi i Daniele Rugani u protekle dvije sedmice pozitivno su testirani na COVID-19, što je rezultiralo da 121 osoba, uključujući igrače i uposlenike kluba, budu u samoizolaciji dvije sedmice.

Sarri je testiran negativno, ali uprkos tome trener Juventusa spada u rizičnu grupu.

Nije novost da je Sarrri strastveni pušač i da je više izložen ozbiljnim zdravstvenim rizicima jer je poznato da bi se oni koji imaju probleme s plućima, uključujući i ostale zdravstvene probleme, mogli suočiti s većim poteškoćama u liječenju.

Trener Juventusa puši 60 cigareta dnevno, a na početku ove sezone je imao upalu pluća. U prvoj polovini septembra zbog toga nije sa klupe vodio utakmice svog tima.

Uz pomoć medicinskog osoblja Juventusa uspio se potpuno oporaviti. Sada pažljivo sluša upute ljekara Stare dame o zdravstvenim problemima u vezi s koronavirusom.

- Razgovarao sam s njim prije tri dana. U dobrom je raspoloženju. Nedostaje mu svakodnevni život, boravak na terenu, to mu je u krvi. No, situacija je takva da se sada koncentrira na vrstu posla koji može raditi od kuće - rekao je za Tuttosport njegov dugogodišnji prijatelj Aurelio Virgili.

- Gleda utakmice, proučava podatke o igračima. On je poput mašine. Naprimjer, ako biste ga pitali koliko je Cuadrado pretrčao kilometara protiv Intera, odgovorio bi vam koliko je trčao naprijed, nazad, lijevo, desno - dodao Virgili.