open-navfaktor-logo
search
Međureligijski dijalog
Poruke blagdanskog mira i radosti iz Bihaća
Župa Svetog Ante Padovanskog u Bihaću i povodom ovogodišnjeg katoličkog Božića organizirala je tradicionalni domjenak (ručak), s kojeg su poslane poruke o miru, radosti i suživotu.
24.12.2022. u 10:31
get url
text
Božić, Bihać

- Božić je blagdan radosti, koji se obavezno dijeli sa drugima. Zato želimo radost koju osjećamo ovih dana, podijeliti sa svim našim sugrađanima. Nadam se da će se radost Božića preliti u naše živote, te da ćemo svaki dan moći što bolje sarađivati. U suštini najvažnije je da stvorimo ambijent kako bi našim vjernicima i građanima Bihaća bilo što bolje - poručio je bihaćki župnik fra Ivan Tučić.

Domjenku su prisustvovali i drugi članovi Međureligijskog odbora u Bihaću, odnosno predstavnici svih vjerskih zajednica.

- Građani Bihaća i sve naše vjerske zajednice baštine međureligijski dijalog. Zajedno živimo, dijelimo svakodnevnicu i potrebno je i lijepo da budemo u skladu jedni sa drugima - istakao je imam džamije Fethije u Bihaću Abdulaziz Nuspahić.

Sličnu poruku uputio je i bihaćki paroh Slaviša Milinović.

- Suština je da zajedno uvijek živimo u ljubavi, rušeći svaku predrasudu i svaki most koji nas razdvaja, mostove mržnje, ali gradeći mostove ljubavi kao što gradimo danas ovdje - riječi su paroha bihaćkog Milinovića.

Božićnom domjenku u bihaćkoj Župi Sv. Ante Padovanskog uz brojne građane, prisustvovali su i predstavnici Grada Bihaća i Vlade Unsko-sanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.