open-navfaktor-logo
search
Glasogovornica MVP-a
Poruka za SAD: Kina odgovorila na kritike da krije informacije o stanju epidemije
Kineska vlada odgovorila je na kritike američkih zvaničnika i zakonodavaca koji ih optužuju za skrivanje tačnih podataka o izbijanju koronavirusa.
02.04.2020. u 16:05
get url
text

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying izjavila je u četvrtak da su "riječi i postupci pojedinih američkih političara zaista vrijedni prezira i nemoralni" i da bi trebali energiju usmjeriti na ono što mogu učiniti kako bi zaštitili svoje građane i spasili što više života, javio je Associated Press.

- Mnogo smo puta govorili da stigmatiziranje, okrivljavanje i prebacivanje odgovornosti na druge ne mogu nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Nastavljanje s laganjem samo će dovesti do gubitka vremena i uzrokovat će dodatno gubljenje života - kazala je ona.

Američki zakonodavci i zvaničnici optužili su Kinu za zataškavanje ozbiljnosti prvobitnog izbijanja epidemije novog koronavirusa što je omogućilo dalje širenje virusa na druge zemlje.

Neki također tvrde da Kina potcjenjuje broj svojih slučajeva zaraze i smrtnih slučajeva.

Glasnogovornica je rekla da je Kina svakodnevno objavljivala relevantne informacije.

- Imamo razumijevanja za trenutnu situaciju u SAD-u i pritisak s kojim su suočeni neki američki zvaničnici - rekla je ona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.