open-navfaktor-logo
search
Kriv predsjednik
Poruka sve otkrila: Sala bio prisiljen na transfer u Cardiff
U poruci Sala kaže kako je bio prisiljen na transfer zbog odluke Nantesovog predsjednika Waldemara Kite
23.05.2019. u 10:42
get url
text

Snimak na kojem Emiliano Sala, dvije sedmice prije pogobije, članu porodice izražava gađenje prema predsjedniku Nantesa i više puta ponavlja kako ne želi ići iz tog kluba u Cardiff, objavio je francuski L'Equipe.

Iako Argentinac nije želio preći u redove engleskog tima, na to je bio primoran nakon što ga je predsjednik prodao za 15 miliona funti.

Emiliano Sala (28) je poginuo 21. januara kada se avion kojim je letio u iz Nantesa u Cardiff po velikom nevremenu srušio u olujno more La Manchea. Njegov nestanak pokrenuo je veliku akciju spašavanja. Ipak, nakon što je ona okončana, novu, ovoga puta privatnu, pokrenula je porodica uz pomoć fudbalera sa svih strana svijeta.

Najnovija priča otkriva jako ružne detalje koji su prethodili Salinom transferu.

Francuski L'Equipe je objavio audioporuku koju je 06. januara Sala poslao članu porodice, i to dvije sedmice prije avionske nesreće u kojoj je izgubio život.

U ovoj poruci Sala kaže kako je bio prisiljen na transfer zbog odluke Nantesovog predsjednika Waldemara Kite, čovjeka s kojim se ne slaže ni Vahid Halilhodžić, bh. stručnjak na klupi Kanarinaca.

- Sinoć me nazvao Meissa (menadžer Meissa N'Diayeu, op.a) i rekao mi da ga je Franck Kita (sin Nantesovog predsjednika, op.a) obavijestio o odluci da me prodaju Cardiffu koji je poslao jako dobru ponudu i da će Nantes odlično zaraditi na meni. Oni dakle definitivno žele da odem. Istina je da je ponuda dobra, ali mene Cardiff ne zanima što se tiče sportskih kriterija. Ali oni žele da idem po svaku cijenu i napravit će sve da me izguraju iz Nantesa. Ne bojim se izazova odlaska u klub koji se bori za opstanak. Upravo suprotno, uostalom, borim se od početka svoje karijere. Ali mislim da mi Meissa može naći nešto bolje prije kraja prijelaznog roka. Meissa je rekao "ne" Cardiffu jer ni on ne želi da idem tamo. Slaže se da prelazak u taj klub nije dobar potez sa sportskog aspekta. Nikako ne želim ići tamo. Istina je kako je teško naći klub koji bi mi bio zanimljiv i sportski i finansijski, ali u Cardiff ne želim ići. Ali ne želim o tome razgovarati s Waldemarom Kitom jer se ne želim razbjesniti, a on mi se gadi samo kada ga moram gledati - kazao je Sala u audioporuci koju je objavio L'Equipe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.