open-navfaktor-logo
search
Pred Željo - Posušje
Poruka Manijaka: Agresorska dejstva odvojila ih od stadiona, tribine zamijenili rovovima i ratnim linijama
"Neka dođu svi - braća, sestre i rođaci, neka dođu kraljevi i prosjaci" - tekstom pjesme "Merjema" koja je proslavila Dinu Merlina, navijači Željezničara najavili su subotnji duel tima sa Grbavice protiv Posušja u 19. kolu Premijer lige BiH.
18.11.2022. u 12:16
get url
text

Ujedno, to će biti u posljednja utakmica u jesenjem dijelu sezone, na kojoj će Manijaci, najvatreniji fanovi Plavih, proslaviti 35. rođendan.

- Navijači Želje su prije više od 30 godina, u danu kada faktički počinje opsada Sarajeva, krenuli da zauzimaju mjesta na stadionu Grbavica kako bi pogledali utakmicu svog kluba. Agresorska dejstva su ih spriječila u tome i odvojila od stadiona, čije su tribine zamijenili rovovima i ratnim linijama.

Аko su oni tog dana mogli doći na stadion, nemojte sebi dozvoliti da izgovor tražite u vremenskim prilikama! Svakako ćete poslije utakmice tribinu zamijeniti udobnošću svoga toplog doma.

Sutra je najbitnije napuniti JUG, pa tek ostale tribine! Ne dvoumite se, strpite se, pravac JUG, pravac Grbavica - piše na Facebook stranici The Maniacs.

Grbavica je ove sezone najposjećeniji stadion u BiH. Izabranike Edisa Mulalića u prvom dijelu sezone u Dolini ćupova bodrilo je 66.428 navijača ili 7.380 u prosjeku po utakmici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.