Reprezentativac BiH

Poruka Jusufa Nurkića svima koji poriču genocid

Objavljeno: 30.10.2018. u 18:40

Nurkić je na svom zvaničnom Instagram profilu objavio fotografiju u kojoj je odjeven u majicu sa "Cvijetom Srebrenice", a napisao je i prigodnu poruku

FOTO: twitter

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić nikada nije krio ko je, šta je i odakle je. Sjani centar Portland Trail Blazersa oduvijek je s ponosom isticao svoje porijeklo, ali i uvijek bio velika podrška svojim zemljacima.

Nikada se popularni Juka nije libio reći da se u Srebrenici desio genocid. Uvijek je o tim stvarima govorio i pisao javno i direktno, bez ikakvih skrivenih motiva.

Tako je bilo i danas. Nurkić je na svom zvaničnom Instagram profilu objavio fotografiju u kojoj je odjeven u majicu sa "Cvijetom Srebrenice", a  napisao je i prigodnu poruku.

- Ko poriče genocid, kao da je i sam učestvovao u njemu... - napisao je Nurkić.

Ova poruka izazvala je veliki broj reakcija onih koji ne žele govoriti o genocidu kao istini, kojoj u prilog svjedoče i presude Međunarodnog suda u Hagu.

 

Ko poriče genocid, kao da je i sam učestvovao u njemu...

Objavu dijeli Jusuf Nurkić (@bosnianbeast27)

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije