open-navfaktor-logo
search
NBA Liga
Portland slavio, skroman učinak Nurkića, Garza prvi put u startnoj petorci
Portland Trail Blazersi su upisali četvrtu pobjedu u nizu pobjedom protiv Denver Nuggetsa rezultatom 119:110.  
24.11.2021. u 10:04
get url
text

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić je u pobjedi Portlanda protiv svog bivšeg kluba ostvario učinak od šest poena, sedam skokova i tri asistencije za 24 minute provedene na terenu. U redovima Blazersa najefikasniji je bio McCollum sa 32 poena, dok je Lillard postigao 25. Treba istaći da za goste iz Denvera nije nastupio Nikola Jokić.

Nurkićev nastup možete vidjeti OVDJE.

U drugom meču Miami Heat je pobjedio Detroit Pistonse 100:92. Pistonsi su do posljednje četvrtine imali prednost, međutim Miami je na krilima sjajnog Herra preokrenuo meč u svoju korist. Potencijalni bh. reprezentativac Luka Garza je prvi put nastupio u startnoj petorci. Postigao je sedam poena, uz tri skoka i dvije asistencije za 17 minuta u igri.

Njegov učinak pogledajte OVDJE.

Los Angeles Lakersi su protiv New York Knicksa upisali novi poraz. Knicksi su slavili rezultatom 106:100. Fournier je bio najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe sa 26 poena, dok je kod Lakersa  Westbrook upisao triple-double učinak (31 poen, 13 skokova, 10 asistencija).

Ekipa Dallas Mavericksa je nakon produžetaka upisala gostujuću pobjedu protiv LA Clippersa 112:104. U redovima Dallasa Luka Dončić je postigao 26 poena, 9 skokova i 9 asistencija, dok je u poraženom timu najefikasniji bio Reggie Jackson koji je meč završio sa 31 poenom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.