open-navfaktor-logo
search
Nakon nesreće
"Porscheom" udario tinejdžera u Sarajevu: Benjamin Spahović predat Kantonalnom tužilaštvu
Benjamin Spahović (24), koji je sinoć u sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića automobilom udario 16-godišnjeg dječaka, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. On se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa.  
12.02.2022. u 18:13
get url
text

- Bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenom - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

VEZANI TEKST - Uhapšen Benjamin Spahović: "Porscheom" udario tinejdžera u Sarajevu

Nesreća, u kojoj je dječak zadobio teške i po život opasne povrede, dogodila se sinoć u 20.55 sati. Povrijeđeni 16-godišnjak nakon nesreće je odmah prebačen u KCUS, gdje je zadržan na Klinici za neurohirurgiju.

Nakon uviđaja, Spahović je uhapšen, a kako je saopćeno iz MUP-a KS, alkotestiranjem i brzim skriningom utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola ili narkotika.
Nezvanično se moglo čuti da je uzrok nesreće neprilagođena brzina. "Porsche", kojim je upravljao Spahović, navodno se velikom brzinom kretao iz pravca Skenderije prema Bistriku, a pješaka je udario nakon što je naglo skrenuo kako bi obišao trolejbus koji se zaustavio na Drveniji.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.