open-navfaktor-logo
search
Zatražili nove kredite
Porodičnom biznisu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa prijeti bankrot?
Kriza prouzrokovana pandemijom koronavirusa žestoko je pogodila i Sjedinjene Američke Države, a posljedice njene posljedice mogao bi osjetiti i predsjednik SAD-a Donald Trump.
03.04.2020. u 20:31
get url
text

Prema informacijama koje prenosi portal Blick.ch porodična imperija porodice Trump na staklenim je nogama, zbog čega je zatražio pomoć kod njemačkih banaka.

Američki predsjednik je u nekoliko navrata s bahatim i poprilično neodmjerenim izjavama prokomentarisao početak pandemije koronavirusa, no kada je stigla u njegovo "dvorište", totalno je promijenio priču ali i ponašanje.

Trump će itekako osjetiti posljedice virusa COVID-19, s obzirom na to da hotele i odmarališta u vlasništvu njegove porodične kompanije bilježe tek oko deset posto popunjenosti svih kapaciteta.

To znači da Trumpov holding, kako izvještavaju američki mediji, sedmično gubi oko 680.00 dolara, što je mnogo novca s obzirom na to da prvi čovjek SAD-a kao predsjednik godišnje zarađuje 400.000 dolara.

U boljim vremenima Trump je mjesečno radio za simboličnu plaću u iznosu jednog dolara.

Da stvar bude gora Trumpovi sinovi i njihov biznisi neće dobiti nikakvu državnu pomoć, što su spriječile Demokrate, zbog čega je Trump morao pokucati na vrata njemački banaka moleći ih za kredite koje bi otplaćivao tek poslije.

Ipak, pitanje je kakva će biti reakcija jer Trumpove kompanije duguju stotine miliona dolara Deutsche Bank.

Upravo su hoteli u Washingtonu, Chicagu i Miamiju s 300 miliona dolara finansirali Nijemci.

Pitanje je kako će se sve riješiti, a iz Deutsche Banke se nisu oglasili. Za sada šute...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.