open-navfaktor-logo
search
U mjestu Laminci
Porodična drama u Bosanskoj Gradišci: Puncu zabio sjekiru u glavu, tvrdi da se branio!
Goran je tom prilikom toliko jako udario punca oštrim dijelom sjekire, da mu je ona ostala zabijena u glavi, te je ljekari u gradiškoj Opštoj bolnici, gdje je prvobitno zbrinut nisu smjeli vaditi, već je sa sjekirom u glavi on prevezen banjalučki Klinički centar
22.08.2019. u 09:57
get url
text

Prava drama odvijala se sinoć oko 22 sata u mjestu Laminci kod Bosanske Gradiške, gdje je, nakon svađe i fizičkog sukoba, zet puncu zabio sjekiru u glavu!

Kako nezvanično saznajemo, policiju je pozvao 39-godišnji Goran Mirković, koji je kazao da ga je u dvorištu porodične kuće napao njegov punac Milan Mudrinić (57), kojeg je on u samoodbrani udario sjekirom u glavu.

Izvor iz istrage otkriva nam da je Goran tom prilikom toliko jako udario punca oštrim dijelom sjekire, da mu je ona ostala zabijena u glavi, te je ljekari u gradiškoj Opštoj bolnici, gdje je prvobitno zbrinut nisu smjeli vaditi, već je sa sjekirom u glavi on prevezen banjalučki Klinički centar.

Iz UKC-a nam je potvrđeno da je Mudrinić dovezen u tu zdravstvenu ustanovu sinoć u 23.35 sati, te da je smješten na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje prof. dr. Darka Golića , pacijent M. M. (1962) primljen je sa teškom povredom glave. Pacijent se nalazi u komatoznom stanju, priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvijesne - rekli su nam u UKC-u RS-a.

Mirković je uhapšen i priveden na kriminalističku obradu. 

- Policijski službenici lišili su slobode lice inicijala G. M. koje se sumnjiči da je  sjekirom nanijelo tjelesne povrede u predjelu glave oštećenom - saopćeno je jutros iz gradiške policije.

Na mjestu događaja u toku je uviđaj, kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnoog javnog tužilaštva Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.