open-navfaktor-logo
search
Druga strana priče
Porodica sa Pala o uvjetima u Pazariću i tretmanu štićenika
Navodi da su obilazili centre u BiH u koje bi smjestili svog unuka, posebno u Prijedoru, ali nije bio zadovoljan uslovima u tom centru, pa su posjetili i Zavod Pazarić
21.11.2019. u 17:38
get url
text
get url
text

Moj unuk je u Zavodu Pazarić smješten kada je imao šest godina. On sada ima dvanaest godina, ali za tih šest godina mi nismo imali nikakvih primjedbi na osoblje ili uslovima u Zavodu – kazao je za Fenu Slavko Vučićević sa Pala, čiji je unuk smješten u ovoj ustanovi.

Kaže da u posjetu svom unuku, štićeniku Zavoda Pazarić, idu svakih sedam dana, ponekad njegova supruga, kćerke, unučad, te tvrdi da su uvijek nailazili na super tretman osoblja prema štićenicima.

Navodi da su obilazili centre u BiH u koje bi smjestili svog unuka, posebno u Prijedoru, ali nije bio zadovoljan uslovima u tom centru, pa su posjetili i Zavod Pazarić.

- Vidjeli smo da su u Pazariću uslovi dobri, pa smo odlučili da mog unuka smjestimo tu. Ljudi u Pazariću su nam izašli u susret i ja sam im zahvalan. Naglašavam, mi smo zadovoljni tretmanom štićenika, zadovoljni smo i svim ostalim, osobljem posebno, higijenom, ishranom. Nikakvih dilema nemam – istakao je Vučićević.

U većini slučajeva, dodao je, članovi porodice su u posjetu dolazili nenajavljeni, i nikada ni u jednom trenutku nisu vidjeli, ili zatekli neku scenu, nešto što bi ukazivalo na loš tretman prema štićenicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.