open-navfaktor-logo
search
Australija
Porodica porijeklom iz Bosne: Otac pronašao mrtve kćerke, sumnja se da ih je ubila majka
Tijelo Tiane nepomično je ležalo na ulazu, dok je starija Mia pronađena u prostoriji za pranje veša
28.10.2019. u 08:02
get url
text

Tiana Đurašović (6) i njena sestra Mia (10) ubijene su u svom domu u Perthu u zapadnoj Australiji. Mrtve kćerke pronašao je otac Nenad po povratku s posla. Tijelo Tiane nepomično je ležalo na ulazu, dok je starija Mia pronađena u prostoriji za pranje veša.

– Lice mu je bilo blijedo. Nije mogao da priča. Bio je u šoku – ispričao je jedan od komšija koji je čuo vrisku nakon što je Nenad Đurašović pronašao mrtve djevojčice u kući.

Druga komšinica kazala je kako je čula vrištanje oko 18 sati.

– Kada je pozvao policiju, rekli su mu da ništa ne dira, ali do tada je pronašao drugu djevojčicu u vešeraju – rekla je komšinica.

Žena, koja je željela da ostane anonimna, ispričala je za WAtoday da porodica iz Bosne i Hercegovine nekoliko dana prije ubistva nije vidjela majku, a druga tvrdi da se ni po čemu nije moglo zaključiti da par ima teškoća u braku i da su djelovali kao sretna porodica.

Pomoćnik komesara lokalne policije Paul Steel rekao je kako je majka djevojčica Milka Đurasović uhapšena na plaži u Kalarou. Pronađena je s povredama na glavi, te je odvedena u bolnicu gdje se nalazi pod nadzorom policije. Tridesetosmogodišnja Milka optužena je za ubistvo svojih kćerki, a danas bi trebala biti izvedena izvedena pred sud.

Porodica Đurašović stanovala je u kući u kojoj se zločin desio više od 20 godina. Otac je bio inžinjer, a majka bolničarka. Navodno se nisu družili s porodicama iz kraja.

Forenzičari i istražitelji za ubistva narednih dana pažljivo će raditi na mjestu zločina kako bi utvrdili šta je dovelo do ovog tragičnog događaja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.