open-navfaktor-logo
search
Skok Plavih
Poređenje: Gdje su Sarajevo i Željo bili prošle sezone u ovo vrijeme?
U prošloj sezoni nakon 18 kola Sarajevo je na kontu imalo 40 bodova
04.12.2019. u 13:21
get url
text

FK Sarajevo u ponedjeljak je smijenio trenera Husrefa Musemića, što je i dalje glavna tema u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Otkaz najtrofejnijem treneru premijerligaša s Koševa uručen je neposredno nakon poraza u vječitom derbiju protiv Željezničara rezultatom 1:3.

Mnogi ne vide ništa sporno u tome što je Musemić smijenjen, ali navijači Sarajeva menadžmentu kluba zamjeraju način na koji je to urađeno. Kolo prije zimske pauze.

Husref Musemić je prošle sezone sa Sarajevom osvojio duplu krunu. Jasno je da ona neće biti odbranjena jer je Bordo tim takmičenje u Kupu već okončao. Što se tiče utrke za premijerligašku titulu, borba je prema bodovnom saldu i dalje realna.

Sarajevo ima 35 bodova i zauzima drugo mjesto na tabeli. Prvoplasirani Željezničar također je osvojio 35 bodova, ali ima bolju gol-razliku i međusobni skor.

Ako uporedimo učinak tima sa Koševa nakon istog broja odigranih kola prošle sezone, dolazimo do podatka da Sarajevo sada ima pet bodova manje.

U prošloj sezoni nakon 18 kola Sarajevo je na kontu imalo 40 bodova. Bordo tim je slavio 12 puta, upisao četiri remija i dva poraza, uz gol-razliku 40:14.

Sada Sarajevo ima 10 pobjeda, pet remija i tri poraza, od kojih su dva od gradskog rivala Željezničara. Tim sa Koševa postigao je 27, a primio 15 golova.

Što se Željezničara tiče, uočljiv je veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu kada je tim nakon 18 kola bio smješten na treće mjesto sa 28 bodova.

Ove sezone nakon istog broja odigranih utakmica Željo je prvi sa 35 bodova. Ekipa Amara Osima ima identičan učinak kao Sarajevo, odnosno 10 pobjeda, pet remija i tri poraza, ali gol-razlika je znatno bolja - 39:19.

Ekipa sa Grbavice je u sezoni 2018/19 imala skor od osam pobjeda, četiri remija i šest poraza. Gol-razlika tada je bila 26:19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.