open-navfaktor-logo
search
Izgubio kompas
Poražen na Koševu: Treneru Žižoviću smeta sve, osim grešaka njegovih igrača!
Situacija kod auta nije bila jednostavna, ali se lako može utvrditi da je zaista igrač Radnika igrao posljednji loptom
02.10.2018. u 09:47
get url
text

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Rečenica kojom je Husref Musemić, trener Sarajeva, odgovorio na kritike iz tabora Radnika, čiji je trener Mladen Žižović prozvao startega Bordo tima i njegove izabranike, najprimjereniji je odgovor ambicioznom strategu Semberaca.

Jer, osim što je tokom i nakon utakmice "isprozivao" Musemića, Žižović je imao zamjerki i na suđenje.

- Mislim da je čist aut bio za nas kod postignutog gola Sarajeva - kazao je trener Radnika odmah nakon utakmice.

Istina, situacija kod auta nije bila jednostavna, ali se lako može utvrditi da je zaista igrač Radnika igrao posljednji loptom, te da je pomoćni sudija Arnel Novalić ispravno postupio.

A sve da je i suprotno. (Ne)sporni aut se dogodio kada je semafor pokazivao da je u toku 76. minut (75 minuta i 5 sekundi), a Sarajevo je gol postiglo 20 sekundi poslije. Za to vrijeme fudbaleri Radnika imali su posjed lopte, ali je Demir Peco nonšalatno reagovao i izgubio loptu, koju mu je oduzeo Benjamin Tatar. Lopta je potom došla do Halida Šabanovića, koji je odigrao za Ljubana Crepulju, a veznjak Bordo tima asistirao je Harisu Handžiću za pogodak koji je Sarajevu odigurao novu pobjedu.

A Mladen Žižović umjesto da kritikuje svoje igrače, konkretno Pecu, koji je napravio kardinalnu grešku, obrušio se na Musemića i sudije... Mladi i ambiciozni strateg očito je izgubio kompas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.