open-navfaktor-logo
search
Eurobasket
Poraz od Izraela ugasio nade bh. juniora za plasmanom u A diviziju
Najefikasniji u našem timu bio je Đorđe Topolović sa 19 poena i devet skokova, dok su Harun Huseinspahić i Deni Radak postigli po 14 poena
31.07.2019. u 17:07
get url
text

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u posljednjoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva B divizije od Izraela sa 82:75.

Izraelci su bili bolji tim u prve dvije četvrtine. Nakon uvodnih deset minuta utakmice imali su četiri poena prednosti (24:20), da bi na poluvrijeme otišli s vodstvom 43:40.

Ipak, odličnom igrom u trećoj dionici meča bh. juniori uspjeli su istopiti prednost Izraelaca i u odlučujućih deset minuta utakmice ući sa četiri poena prednosti.

U posljednjoj četvrtini mladi košarkaši iz naše zemlje nisu uspjeli održati prednost, što se može pripisati i trećoj četvrtini u kojoj su se možda i previše iscrpili, što je protivnik znao iskoristiti i na kraju slaviti sa 82:75

Oviom porazom juniorska košarkaška reprezentacija naše zemlje grupnu fazu takmičenja završila je na trećoj poziciji, dok će Izrael i Češka, kao dva prvoplasirana tima iz ove grupe, nastaviti borbu za mjesto u A diviziji.

Najefikasniji u našem timu bio je Đorđe Topolović sa 19 poena i devet skokova, dok su Harun Huseinspahić i Deni Radak postigli po 14 poena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.