London

Porasla cijena nafte na svjetskom tržištu

Objavljeno: 12.12.2018. u 18:57

Na londonskom tržištu je cijena barela porasla za 1,08 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje i sada iznosi 61,28 dolara

Cijene nafte na međunarodnim tržištima u srijedu su porasle iznad 61 dolara, nakon pada američkih zaliha, smanjenog izvoza iz Libije kao i dogovora vodećih proizvođača o smanjenju proizvodnje nafte.

Na londonskom tržištu je cijena barela porasla za 1,08 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje i sada iznosi 61,28 dolara. U skoro identičnom iznosu je porasla cijena i na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po cijeni od 52,67 dolara.

Američki naftni institut (API) u utorak je saopćio da su zalihe nafte u SAD-u prošle sedmice pale za 10,2 miliona barela.

- Tržište nafte jutros je ponovo krenulo uzlaznom putanjom nakon poticajnog izvještaja API-ja - kazao je Stephen Brennock iz kompanije PVM.
 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije