Srijeda, 10.08.2022.
FOTO: Anadolija

Popuštanje mjera: Veći broj građana na plažama u Antaliji i Mugli

Nakon što je u Turskoj počeo postepeno ukidanje mjera za suzbijanje širenja koronavirusa (COVID-19), nešto veći broj građana može se vidjeti danas na plažama Antalije i Mugle, u odnosu na prethodne dane kada su bile potpuno puste.

Od jutros građani pristižu na poznate plaže u Antaliji, Konyaalti i Lara. Temperatura zraka iznosi 32 stepena, a temperatura mora 23 stepena. Neki građani su odlučili vrijeme iskoristiti za kupanje, neki za šetnju ili vožnju biciklom. Na plažama su policijske ekipe koje upozoravaju građane na poštivanje distance i nošenje maske. 

Sve je veći broj građana i na plažama u Marmarisu, Fethiyi, Bodrumu i Datça, u turskom gradu Mugla. Brojni građani, kao i turisti, uživaju u sunčanju i kupanju. 

Republika Turska, jedna od prvih zemalja koje su pokrenule Program certificiranja sigurnog turizma u svijetu, spremna je za ljetnu sezonu 2021. godine sa pojačanim mjerama sigurnog turizma. Certifikat sigurnog turizma, kojeg je Turska počela izdavati u junu 2020. godine, dodijeljen je za više od 9.800 smještajnih objekata i prijevoznih sredstava. Program dodjele certifikata implementiran je prema globalnim standardima zdravstvene sigurnosti, počevši od dolaska turista na aerodrom pa do ulaska u transfer vozilo, od mjesta boravka pa do mjesta gdje će jesti.

 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh