Četvrta generacija najprodavanijeg Toyotinog modela u Europi izgrađena je na platformi Toyotine nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture -TNGA) GA-B, koja predstavlja temelj za unaprijeđene dinamičke performanse, poboljšanu voznost, upravljivost i sigurnost, kao i privlačan izgled.

TMMF je postala četvrta fabrika u Evropi koja je uvela proizvodnju vozila koja koriste platformu TNGA. Ovo ulaganje dodatno jača strategiju TME-ja za lokalizaciju proizvodnje i maksimalno korištenje proizvodnih kapaciteta. Toyotina strategija lokalizacije podjednako obuhvaća proizvodnju glavnih sklopova vozila: novi Yaris je opremljen zadnjom generacijom 1,5-litarskog motora TNGA koji se isto tako proizvodi u Evropi – u Toyota Motor Manufacturing Poland.

Dodatno ulaganje od 300 miliona eura, što iznosi pola početnog ulaganja TMMF-a, je omogućilo proizvodnju vozila koja koriste platformu TNGA. Svi proizvodni pogoni su osuvremenjeni novom opremom i tehnologijom radi bolje ergonomije i kvalitetnijeg rada.

Toyota Yaris je u srcu priče o Toyotinom uspjehu u Evropi ubirući plodove stalne popularnosti i odlične reputacije zahvaljujući dosljednom uvođenju inovacija. Yaris je 2019. predstavljao više od 20 posto Toyotine prodaje u Evropi (224.368 vozila).