Jutros je na sjeveru i istoku Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostalim područjima Bosne je umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini je jutros pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan-sedlo 7; Livno i Sokolac 11; Banja Luka, Bugojno, Drvar, Jajce, Sarajevo i Tuzla 12; Mostar, Prijedor i Sanski Most 13; Grude, Srebrenica, Stolac, Trebinje i Zvornik 14; Gradačac 15; Bihać, Bijeljina i Neum 16; Brčko i Doboj 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937hPa, za 5Pa je manji od normalnog i ne mijenja se, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas prijepodne će biti sunčanije na sjeveru i istoku Bosne, u ostatku zemlje oblačnije. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. U poslijepodnevnim satima povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 18°C.