Ovim postupkom bez mogućnosti napajanja po 110 kV naponu su ostale trafostanice 110 kV Sarajevo 10 (Reljevo) i Sarajevo 8 (Azići). S obzirom na to da je trafostanica Sarajevo 10 ključno čvorište za 110 kV mrežu, došlo je do preopterećenja u elektroenergetskom sistemu 110 kV na području Grada Sarajeva i 110 kV sistemu Višegradske petlje i zbog čega dolazi do povremenih prekida u napajanju kupaca na području Grada Sarajeva, saopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

Ekipe Elektroprijenosa BiH su na terenu i ulažu svaki napor da što prije normalizuju napajanje Grada Sarajeva po 110 kV naponu. Ekipe JP Elektroprivreda BiH – Podružnice "Elektrodistribucija" Sarajevo čine maksimalne napore da pod napon uključe što veći broj trafostanica vodeći računa o dozvoljenom opterećenju 110 kV sistemu.

Trenutno najveći problem predstavlja snabdijevanje područja općine Ilidža.

Bez snabdijevanja električnom energijom trenutno su i područja Bjelašnica prema Grepku, Babin do, Visojevica, Bakije sokak, Kabalovo, dio Otesa, Riverina, te dio Pazarića, dok je drugi dio Pazarića napojen alternativno.

- Budući da su saobraćajne komunikacije otežane ili gotovo potpuno blokirane, upućujemo apel našim kupcima za strpljenje i pojačan oprez zbog opasnosti od novih padova nadzemne mreže. Sve raspoložive elektromonterske ekipe su na terenu i, bez obzira na izuzetno teške uslove, rade na otklanjanju prijavljenih kvarova. U Općini Kiseljak, područje Srednjobosanskog kantona, bez električne energije je više od 1.200 kupaca, preventivno isključenih zbog prodiranja vode u transformatorsku stanicu, saopćila je Služba za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.