open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Pop "prodao" eksploziv istražiteljima, poznanici kažu da je bio "o sebi, pri sebi"
Poznanici uhapšenog popa opisali su ga kao osobu "o sebi, pri sebi" 
04.07.2019. u 14:09
get url
text

Osumnjičeni B. G., koji je uhapšen u akciji kodnog naziva "Lotika" zbog sumnje da se bavio nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, te oružja, "pao" je u trenutku primopredaje, saznaje Faktor iz istrage.

Kao što smo ranije objavili, nezvanično smo saznali da se radi o Bojanu Glišiću, svešteniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu.

Glišić je iz Rogatice, oženjen je i otac troje djece.

Istraga u ovom predmetu još traje, te iz MUP-a RS-a, čiji su pripadnici iz Uprave za organizovani i teški kriminalitet realizovali akciju, ne žele da otkrivaju više detalja.

Međutim, nezvanično saznajemo da je hapšenju prethodila istraga tokom koje su provođene posebne istražne radnje, a izvor iz istrage nam je otkrio da je Glišić uhapšen u trenutku primopredaje.

- Uhapšen je u trenutku primoredaje prikirivenim inspektorima. Priveli su ga pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Još je u toku kriminalistička obrada nad osumnjičenim – kratko nam je potvrdio izvor iz istrage.

Osumnjičeni će, kako saznajemo, oko 17 sati biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarije u Višegradu.

Sekretar Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer kazao nam je da će postupajući tužilac odluku o eventualnom prijedlogu pritvora donijeti nakon što osumnjičeni bude ispitan.

U okviru akcije "Lotika" izvršeni su pretresi na tri lokacije, dvije u Rogatici i jednoj u Višegradu, te je pronađeno i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina – MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona.

{$galerijaFotografija}

Kako su Faktoru kazali poznanici uhapšenog popa, on ničim nije odavao da bi mogao biti umiješan u neke sumnjive poslove.

- Djelovao je kao neko ko je "o sebi, pri sebi" - kazao je jedan od njih.

Akcija Lutka MUP RS, Višegrad, eksploziv, 04.07.2019.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.